Bijuteriile anului 2020 – cele mai noi tendinţe pentru a-ţi pune în valoare frumuseţea

 

Atunci când sunt alese cu gust, bijuteriile pot schimba radical o ţinută şi pot pune în valoare aspectul fizic general al unei persoane. Efectul este contrar în cazul unor bijuterii nepotrivite cu ţinuta. Anul viitor, potrivit celor mai noi colecţii prezentate pe podiumurile de modă, există două mari tendinţe în materie de bijuterii, respectiv simplitatea prin excelenţă – clasicul argint şi perle – şi opusul acesteia – accesoriile extravagante, de mari dimensiuni sau realizate din materiale şi cu forme insolite, precum scoicile sau florile.
Înainte de a decide dacă vei urma vreuna dintre tendințele anului 2020 sau te vei mulțumi cu accesoriile clasice pe care le ai deja, ar trebui să știi că există pentru fiecare tip de ten și culoare de păr anumite bijuterii care se potrivesc mai bine.

De exemplu, femeilor cu păr șaten li se potrivesc bijuterii precum inele din argint şi orice alte accesorii în nuanţe de argintiu. Celor blonde, cu pielea alba, le vin mai bine accesoriile din aur alb sau argint. Roșcatelor li se potrivesc culorile calde, de la somon la bronz, deci ar trebui să aleagă argint placat cu aur galben ori roz. Brunetelor li se potrivesc nuanţele reci, precum aurul alb, argintul ori platina. Care sunt tendinţele în materie de bijuterii în 2020? Tendinţa minimalistă – bijuterii fine, fără ornamente, din metale preţioase, precum argint sau argint placat cu aur. Optează pentru inele simple, brăţări și cercei, fără a aborda modele identice. Stiliştii recomandă ca în cazul bijuteriilor clasice să nu se folosească acele seturi de pe vremea bunicii.

În aceeaşi tendinţă minimalistă se încadrează bijuteriile cu perle. Poţi alege bijuterii realizate din mai multe perle mici, subtile, sau dimpotrivă, decorate cu câteva de dimensiuni mai mari.

 

Tendinţa inspirată de natură – poate fi întâlnită în cazul broşelor, care revin pe podiumuri cu modele de animale. Alege broşe în formă de insectă (libelule, fluturi mari) şi renunţă la colier. În aceeași tendință intră bijuteriile ornate cu scoici supradimensionate, care seamănă mai mult cu cele pe care le-ai purta la plajă, însă care anul viitor sunt acceptate pentru ţinutele de zi cu zi.
De asemenea, mulți designeri au ales pentru a-și accesoriza ținutele bijuterii în formă de flori, fie pentru coliere, broșe și chiar cerce în versiune XXL.

Tendinţa fantezie se regăseşte în bijuteriile supradimensionate şi culorile pop, în stilurile punk, neo-grunge, dar şi în accesoriile care reinterpretează obiecte banale cotidiene, precum cerceii în formă de card bancar sau colierul în formă de ochelari.

Un alt trend al anului 2020 este reprezentat de lanţurile XXL, respectiv coliere diverse, monocolore sau multicolore, purtate la baza gâtului, similar chokerelor. De asemenea, unele branduri au propus pe podiumurile de modă coliere formate din mai multe lanțuri de dimensiuni variate.

Cerceii foarte lungi, mono și asimetrici pot fi bijuterii mai puțin practice în viața de zi cu zi, mai ales dacă alegi piese care ajung până la nivelul bustului, așa cum propun unii designeri pentru anul 2020. Însă persoanele mai îndrăznețe ar putea opta pentru astfel de bijuterii, ornate cu pietre prețioase, perle sau strasuri ori sub formă de lanţ, mai ales la ocazii speciale.

În ceea ce privește moda purtării unui singur cercel sau a celor asimetrici, trebuie să iei în considerare faptul că nu se potrivește oricui. Nu în ultimul rând, designerii propun coliere, brățări, cercei şi inele decorate cu strasuri, însă nu vorbim despre modelele care se purtau în anii 1980, ci modernizate, strălucitoare şi mult mai fine.

Tendințele în materie de accesorii trec foarte repede și cele care vor supraviețui sunt bijuteriile atemporale, cu modele așa-zis clasice. Însă, acest lucru nu înseamnă că, preț de un sezon, nu te poți amuza adoptând una dintre numeroasele tendințe în vogă în acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *